.

Scoliose

Als oefentherapeuten hechten wij veel waarde aan de gezondheid van (opgroeiende) kinderen. Naast gezonde voeding en voldoende sport is ook de manier van bewegen belangrijk. Kinderen van nu bewegen vaak te weinig en daarnaast ook niet altijd op een verantwoorde manier. Denk hierbij aan het ‘hangen’ terwijl ze uren achter hun smartphone, tablet of laptop zitten. Het is ons opgevallen dat steeds vaker pubers op een laat tijdstip in hun groeispurt te kampen krijgen met klachten aan hun spieren en gewrichten, door een (te) late signalering van ernstige houdingsproblematiek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een scoliose. Het wordt simpelweg niet op tijd gezien. Dit komt voornamelijk door de afschaffing van de buktest in 2015 door GGD artsen.

In het kader van de week van de oefentherapie, jaarlijks in oktober, attenderen wij ouders en leerkrachten op het belang van een goede houding en voldoende beweging van kinderen.

Bij voorkeur begeleiden wij kinderen in het preventief aanpakken van hun houding, alvorens klachten optreden. Als een scoliose wel wordt gesignaleerd geldt: des te eerder deze kan worden behandeld, des te beter. Met behulp van een oefentherapeut Cesar- Mensendieck, specialist op het gebied van houding en beweging, kan het kind op een juiste en gunstige manier leren omgaan met de scoliose en/of deze (gevolgen) verminderen.

 

 

Nieuwsgierig?
Neem contact op met een van de therapeuten!