.

De Mensendieck Behandeling

Oefentherapie Mensendieck is een actieve oefentherapie gericht op het houding en bewegingsapparaat van de mens. De Mensendieck methode is rond 1900 ontwikkeld door mevrouw Bess Mensendieck (1867-1957). Aanvankelijk had haar methode als doel om mensen vooral mooier te laten bewegen maar later bleek het effect van haar oefeningen ook van een enorme therapeutische waarde. Inmiddels is haar methode verrijkt met vele nieuwe oefeningen, inzichten en is zij wetenschappelijk onderbouwd: oefentherapie is bewezen effectief!(Rapport van de gezondheidsraad, Den Haag 2003). Bewezen effectief voor subacute en chronische lage rugklachten, artrose van de knie, taaislijmziekte en COPD.

Sinds 1974 is het een erkend paramedisch beroep en worden behandelingen vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Kenmerkend voor de methode is dat we gebruik maken van spiegels, de oefeningen heel zorgvuldig en rustig worden uitgevoerd en thuis oefeningen moeten worden toegepast.

De therapie richt zich op de gehele mens en niet alleen op een deelgebied van het probleem, het heeft dan ook een holistisch karakter. U weet aan het eind van de therapie precies wat u zelf kunt doen om beter te bewegen en meer ontspannen door het leven te gaan.

Bewustwording en zelfredzaamheid zijn dan ook kernbegrippen van de therapie.

Klik HIER voor een overzicht van Mensendieck therapeuten.